Четири милиарда и седемстотин е заделило правителството за здравеопазване. Как може

...
Четири милиарда и седемстотин е заделило правителството за здравеопазване. Как може
Коментари Харесай

Борисов в болница “Свети Георги” в Пловдив: Как може при такова финансиране огромно да говорим, че няма пари за здравеопазване? То е грехота!

„ Четири милиарда и седемстотин е заделило държавното управление за опазване на здравето. Как може при такова финансиране голямо да приказваме, че няма пари за опазване на здравето? То е грехота! “ Това разяснява министър-председателят Бойко Борисов по време на ревизия на вложенията в университетска болница „ Свети Георги “ в Пловдив.

По думите всичко в лечебното заведение е актуализирано – реанимации, асансьори. „ Докторите приказват. Щом те са удовлетворени. Дано и пациентите са удовлетворени. Помните асансьорите какви бяха, закъсваха непрестанно. Плюс всичките тези реанимации. Дано са празни! Защото всичко, което става по „ Тракия “, военни учения като има по Граф Игнатиево – това е болничното заведение, която е профилирана за такива случай “, сподели Борисов.



Има лечебни заведения и доктори, които си гледат работата, приказвам като мениджмънт, и други – като болничното заведение във Враца, които си поставили частна болница в двора, скъпите пътеки в частната дворница, евтините и отговорностите – в държавната. Това не може да продължава, уточни Борисов.

Корупцията я вършат докторите или Здравната каса. Почти всяка седмица има интервенции – на службите, на прокуратурата. Близо половин милиард тази година държавното управление е заделило повече за Здравната каса. Виждате със 6-7 милиона тук какъв брой отделения, какъв брой асансьори, какъв брой неща са направени, когато докторът желае да го направи. При такова финансиране просто са длъжни да го създадат. Това, което съм разпоредил -доктори, санитари, сестри да си получават заплатите. Оттам нататък прокуратурата и службите да ги разнищят и да си отидат на мястото, разяснява още министър председателят.

Четири милиарда е заделило държавното управление за опазване на здравето. Това, което съм разпоредил е докторите и сестрите да си получават заплатите. Как може с такова финансиране да няма пари. Нито апаратурата, нито медикаментите са станали по-скъпи. Поне 16-17 милиарда са вкарани в опазването на здравето по време на нашето ръководство. Купуваме най-хубавата техника, сподели още Борисов.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР